Manglede et dagens hvede brød. Det blev til dette korttidshævede brød med en enkelt blomme i. Ikke så god til præcise vægtangivelser da jeg sjældent vejer mit mel til mindre brød.
Opskrift:
-En most blomme uden skræl
-1 dL flydende hvedesurdej
-1,5 dL vand
-2g øko gær fra skærbæk mølle
-Lige dele øko hvedemel, groft ølandshvedemel og durum mel
Hævetid ca 2-3 timer ved stuetemp og bagt ved 250 grader - til det var færdigt:-)
Var ikke hjemme, så savnede min stenplade. Dejen blev derfor heller ikke rørt i min røremaskine men 'forsøgt' håndæltet a la Bertinet - sjovt og faktisk ikke så svært igen.
Hævetiden alt for kort til sådan en dej, men resultatet blev ganske fint. Sød smag og struktur der ligner et brød bagt med emmermel...
God fornøjelse
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar