lørdag den 30. januar 2010

Peanut rugbrød




Opskrift (bemærk vægtangivelser er kun vejl.):

-200g ølandshvede
-200g øko rugmel
-surdej
-koldt vand i passende mængde, ca 4 dL
-evt lidt hvedesurdej

Tag nu surdej fra til næste gang, og derefter tilsæt

-100g knækkede rugkerner
-to håndfulde salte peanuts
-salt (pas på da der er salt på nødderne)
-lidt honning

Kommes i en form og stilles til hævning i 1-2 døgn. Hvis du har en lidt hvedesurdej og erstatter noget af vandet hermed hæver den ganske hurtigt. alternativt tilsættes lid mere sukkerstof. sættes lavt i kold ovn og bages 1½ time ved 180-200 grader.



Et forsøgsrugbrød med afrikanske saltede jordnødder. Var lidt i tvivl om resultatet af at komme peanuts i en surdej, men det smager faktisk ret dejligt - er selv lidt imponeret denne gang:-)

2 kommentarer: