mandag den 22. februar 2010

Valnøddebrød - igen


Vel hjemvendt fra en fantastisk skitur var der lavvande i brød- og melkassen.

Jeg brugte resterne til at lave et valnøddebrød. Det viste sig at være et godt valg. Anne sagde, at det var det bedste brød hun nogensinde har smagt og jeg er faktisk enig. Super sprød tyk skope, god krumme og masser af smag.

Jeg vejede ikke melet af, men forholdende til brødet var ca sådan hér:

- 1 dl surdej
- vand (ca 4 dl)
- et lille drys tørgær
- 1/6 grahamsmel (kornkammerets)
- 1/6 rugmel (kornkammerets)
- 2/6 ølandhvede (aurion)
- 2/6 hvedemel (kornkammerets)
- 2 tsk. mørk spraymalt (måske hele hemmeligheden bag velsmagen)
- 150 g hakkede valnødder
- 50 g hakkede mandler

Æltet i skål og sat i køleskabet i 6 timer. Formet til brød og lagt i hævekurv i køleskabet 20 timer. Vækket på køkkenbordet i 3 timer.

Bagt ved 220 grader i ½ time. Herefter blev ovnen slukket og brødet stod yderligere ½ time for at udvikle skorpen.

Virkelig et godt brød!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar