søndag den 21. februar 2010

hjerteformet kæmpe durum

Kamut mel kaldes også kæmpe durum, fordi kornet er så stort i forhold til de øvrige hveder. Det er sammen med spelt, emmer og øland en af de genopståede urhveder. Og undskyld mig - det smager simpelthen genialt. Gå ned og køb en pose kæmpe durum eller en pose emmermel hos din lokale special forhandler, læs lidt om deres bageegenskaber, eller blot bag dit sædvanlige brød med en af disse to sorter i stedet. Brød bagt alene af dette mel smager ganske enkelt af rigtig rigtig meget mere end konventionel hvede. Du behøver ikke andet end vand, salt og hævemiddel for et meget smagfuldt resultat.
Dagens opskrift:
-1 dL surdej
-salt
-3 dL vand
-Kamut mel/kæmpe durum
Alle ingredienser blandes op i røremaskine og sættes til at røre. Mængden af mel afgøres af konsistensen. Kamut mel suger ret meget vand, men er længe om det. Det suger mere vand hvis det bliver rørt længe, så lad gerne maskinen arbejde længe ved lav hastighed. Evt hold nogle pasuser hvor der er tid til at melet kan suge væsken. Slut resultatet skal være som en sej tyk grød. Fordi dejen er så våd er det nødvendigt at bage den i en form. Jeg kommer dejen direkte i formen og lader den hæve deri. Først 12-18 timer på køl, derefter et par timer ved stuetemperatur. Bages ved 220-240 grader til brødet har en farve som på billedet. Resultat et saftigt og smagfuldt brød der holder i flere dage.
God fornøjelse...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar