søndag den 7. februar 2010

fødselsdags ciabatta boller


Disse boller er vildt nemme. De består i al deres enkelthed af: lidt hvedesurdej, vand, salt, sukker og 2/3 dele hvedemel og 1/3 dele durum mel. Koldhævet natten over og efterhævet i ca en time.

Durum mel er et super suplement, men udgør dog altid under halvdelen af den samlede mængde mel når jeg bager med det. Giver en fantastisk skorpe men duer ikke rigtigt alene. Ellers bliver det jo en pastadej, eller?

Et lille tip til at få boller helt runde og fine, er at lægge dejklumpen på et let klæbrigt underlag (så der er lidt modstand) og påfører et let tryk med flad hånd imens man laver en roterende bevægelse. Når først det lykkes er du ikke i tvivl - så er det nemt...:-) God fornøjelse. Min fødselsdag er i øvrigt d 4/2, ikke den 7.

3 kommentarer:

 1. De ser virkeligt godt ud jakob!!

  Var det din gave til fødselsdagsbarnet :-) ?

  SvarSlet
 2. ja ja, en lille bolle til bageren hvis du forstår;-)
  Har i dag lavet tomat rugbrød og pizza, og så selvfølgelig lige et hvedebrød hævet på æblesurdej - nu kører det altså. Billeder og opskrifter følger...

  SvarSlet
 3. Der er gang i ovnen jakob.

  Jeg skal på skitur i næste uge. Der plejer at blive bagt vildt meget dejligt brød. Jeg vil prøve at lokke nogen opskrifter ud af folk :-)

  Laver et skibrødsindlæg når jeg kommer hjem.

  SvarSlet