fredag den 20. august 2010

Blødende chokolade kage på vanillecreme og blåbær


Havde en del chokolade tilovers efter at have overtrukket napoleonshattene fra forleden. Det havde været varmet op og kunne ikke bruges til at temperere igen. Læste lidt forskellige opskrifter på blødende chokoladekage, og synes de var lidt fedtede med chokoladen, så lavede i stedet selv nedenstående opskrift.

Opskrift til 4-6 personer eller 2 gravide :-)

Kage:
150g chokolade 70%
100g smør
100g flormelis
70g mel
2 hele æg

Chokolade og smør smeltes over vandbad Når det lige præcis er smeltet tages det af vandbadet, og herefter sigtes melis og mel, og tilsættes under omrøring. til sidst piskes æg i, et af gangen. Hældes i smurte muffinsforme eller lign. Sættes i fryser til de er næsten frosne, tages ud i et kvarter, og bages 8-10 min ved 180-200 grader. Endelig ikke for længe, så går hele ideen tabt. Skal serveres straks
Lav evt. en tester som du ikke skal bruges. Denne kan tages tidligere ud af ovnen, så får du en fornemmelse af hvor længe de skal have for at få det rigtige 'blødende' resultat.
Tip: Drys hakkede nødder eller lign. i bunden af de smurte form, så slipper de bagte kager nemmere formen uden at gå i stykker...

Creme:
½-1 stang vanille (alt efter str)
2 dl fløde 9%
1 spsk flormelis
1 knsp maizena
1 æggeblomme

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og mases ud i en anelse sukker. Det adskiller kornene. Kog fløde og vanille (incl stangen) svagt op. Tag gryden af varmen (fisk vanillestangen op), tilsæt melis, maizena og æggeblommen. Pisk det godt. Varm forsigtigt op indtil det har den konsistens du ønsker. Stilles på køl til brug.
Tip: man kan ikke komme for meget vanille i:-)

Er man til mørk chokolade er denne kage et lille mirakel...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar