torsdag den 16. september 2010

Mississippi mud pie

Mississipi mud pie til min mormors 84 års følle:-)

Klassisk massiv chokolade kage:-) Nogle versioner er med marshmallows, men det synes jeg er lidt synd oven i al den gode chokolade...

Bund:
150g smør
30g kakao
50g flormelis
100g mel
en anelse stærk god kaffe

Som enhver anden smørdej, smuldres smøret i tørstofferne, og til sidst samles dejen med en anelse kaffe. Den skal ikke æltes, blot samles. Stilles på køl i ½-1 time, hvor efter den rulles ud i rigeligt mel, så den hele tiden kan glide på bordet. I smurt tærtefad og bages 20-25 min ved 180 grader. Kan med fordel bages blindt halvdel af tiden, så bliver den ikke så 'brændt' i smagen. At bage blindt vil sige at man dækker med bagepapir eller staniol hvori man lægger nogle bønner eller nødder.

Chokoladefyld:
60g kakao
150g brun farin
250g god mørk ægte chokolade
4 æg
3-4 dL piskefløde

Pisk det lune smør med farin. Tilsæt æggene et ad gangen, her efterkakao og til sidst den smeltede ckokolade og fløden. Når bunden er kølet af hældes fyld i, og hele kagen bages påny ved 150 grader i ca 45 min, eller til al fyldet lige præcist er stivnet. Når kagen er kølet af, er den klar til servering, men kan sagtens holde sig et par dage på køl, og kan også fryses ned.

Nedenfor er den toppet med let pisket flødeskum med vanille og en anelse flormelis i, og slutteligt pyntet med lidt sigtet kakao. God fornøjelse:-)

1 kommentar:

  1. Hej! (:

    I opskriften på chokoladefyldet under fremgangsmåden står der, at det lune smør skal piskes med farin, men når man kigger på listen over ingredienser, står der ikke at der skal smør i. Det gør mig lidt forvirret. Hvor meget smør skal der i, hvis der overhovedet skal smør i?

    Mange venlige hilsener
    Laila

    SvarSlet