lørdag den 23. januar 2010

Lørdags brunch med surt og smørbagt!




Sneglene og croissanterne er bagt efter opskrift fra Meyers bageri. De smager himmelsk og er relativt nemme at bage. Dejen blev lavet i sidste uge og frosset ned efter den var udformet. De frosne stykker blev taget op i går og sat i køleskabet. Herefter blev de "vækket" 2 timer på køkkenbordet og bagt.

Hvedesurdejsbrødet blev rørt i går og hævet i kurv i køleskab natten over:

1/3 Skærbæk mølle fint sigtet spelt mel
2/3 Aurion fint sigtet hvedemel
Surdej
10 g gær

Bagt ved 270 grader i 20 minutter.

Mundskænken (Terkel) var især vil med croissanterne!


1 kommentar:

  1. Hej Asger...

    Ser vildt godt ud, sejt du lavede croissanter.
    Lavede også meyers snegle den anden dag, det er sgu godt med smør i. Var smørdejen til at styre? Nemmest med en ret sej dej tænker jeg...?

    SvarSlet