søndag den 17. januar 2010

2 slags hvedebrød


To brød bagt på surdej, hvedemel, vand og salt.

Det ene er er:
2/3 Kornkammeret fint sigtet økohvede
1/3 groft Aurion øko ølandshvede
Surdej
salt
vand

Æltet i skålen ca 15 minutter.

Det er hævet 20 timer i skål i køleskab, spændt op og efterhævet 3 timer i kurv på køkkenbordet. Bagt ved 270 grader på en almindelig bageplade i 20 minutter. Vendt efter 15 minutter for at bunden ikke brænder på.

Det smager suverænt med et stykke vesterhavsost på!

Det andet er:
Det ene er er:
2/3 Kornkammeret fint sigtet økohvede
1/3 Skærtoft mølle fuldkornshvede
Surdej
salt
vand

Æltet i skålen ca 15 minutter.

Hævet i 3,2 l rugbrødsform i 20 timer i køleskab og 3 timer på køkkenbordet. Bagt 30 minutter ved 220 grader. Taget ud af formen efter 20 minutter få at få lidt ekstra skorpe på.

Fantastisk godt!

Utroligt at små forskelle kan gøre 2 hvedebrød så forskellige.


3 kommentarer:

 1. ser godt ud.... Snyd med børn på billederne. Har i dag bagt smørdejs kanelsnegle med marcipan remonce. Næsten et helt pund smør til 15-20 snegle, alligevel lette sprøde og absolut de bedste snegle hidtil... Måske man næste gang skulle tilføje creme som bagerne gør, men ikke sikkert de bliver bedre af det!!

  SvarSlet
 2. Ja - men alle kneb gælder :-)

  Lyder godt med snegle! Jeg må lige komme forbi til en smager. Jeg har købt ind til dem i dag. Tror jeg vil prøve med en omgang croissanter i samme omgang.

  Der er i øvrigt 20% på alt økologisk i Super Brugsen. Mel inklusivt.

  SvarSlet
 3. Er der stadig tilbud på øko? Forresten kan man ikke lave lidt mindre afstand til teksten? Måske vi skal prøve med lidt mere præcise opskriftsangivelser så folk kan prøve efter og melde tilbage om de får samme gode resultat?

  SvarSlet